home artikelen lezingen e-books videoblogs

Lezingen

Binnen de islamitische gemeenschap worden met grote regelmaat bijeenkomsten en lezingen georganiseerd, vaak in de Moskee of hierbuiten. De doelgroep kan hierbij bestaan uit niet-moslims, beginnende moslims of moslims in het algemeen. Hieraan wens ik een bescheiden bijdrage te leveren door op uitnodiging een of meerdere lezingen te verzorgen op locatie.

Mijn lezingen hebben geen betrekking op exacte wet- en regelgevingen van bepaalde handelingen noch zal ik over dergelijke onderwerpen vraag/antwoord sessies doen. Ik heb een aantal lezingen uitgewerkt welke door derden op inhoudelijke juistheid gecontroleerd zijn. Ik richt bij op de conceptuele benadering van islam en/of in relatie tot actuele kwesties. Ik roep mensen op om een zelfkritische houding aan te nemen en zelf een positieve bijdrage te leveren. Al mijn lezingen zijn in het Nederlands of Engels.

Mijn voorkeur gaat uit naar het ondersteunen van kleinere moskeeën buiten de randstad (in Nederland of Belgie) die starten met het organiseren van activiteiten voor jongeren in het Nederlands.

Organiseer jij lezingen in jouw moskee of daarbuiten? Wil je mij uitnodigen om daar een bijdrage aan te leveren? Download dan dit formulier, vul het volledig in stuur het mij per mail toe. Let wel: pas als je een bevestiging per mail hebt ontvangen is mijn komst bevestigd.

Dagvoorzitter / debatleider

Naast dan het geven van lezingen ondersteun ik diverse bijeenkomsten als dagvoorzitter of debatleider. Denk aan onder andere het Nationaal Islam Congres, de Nationale Bekeerlingendagen, de Dawah Tours en de StrangersTour. Ik zorg voor een professionele en luchtige presentatie, zorg voor goede timekeeping en bewaak een goede en levendige interactie tussen de zaal en de sprekers of deelnemers.

Organiseert jouw organisatie en/of moskee een event en zoek je nog een dagvoorzitter of debatleider? Download dan dit formulier, vul het volledig in stuur het mij per mail toe. Let wel: pas als je een bevestiging per mail hebt ontvangen is mijn komst bevestigd.