home artikelen lezingen e-books videoblogs

Reisbureau voor de Vrijheid

Door: Nourdeen Wildeman
Datum: 11 maart 2009
Waar: Nederlandse Islamitische Omroep (NIO)


Op 24 februari was het dan zo ver. Na de 'pseudogebeurtenis' in het Verenigd Koninkrijk vloog Geert Wilders van de Partij van de Vrijheid (PVV) naar Amerika om zijn 'documentaire' Fitna te presenteren aan een klein publiek van gelijkgestemden. Na de vertoning was er ruimte voor vragen. Terwijl ik de videoregistratie van de bijeenkomst bekeek, werd mijn aandacht getrokken door één van de aanwezigen.

Deze persoon sprak over een plan om de Islamisering van Europa tegen te gaan. De oplossing is simpel: deportatie van Moslims. 'We beginnen met de mensen met een strafblad.' Volgens Wilders komen mensen met 'gekke ideeën over de sharia' ook in aanmerking. In de nabijheid van een man die er zelf niet voor terugdeinst om ministers 'knettergek' te noemen, weet ik dat ik als Moslim snel aan de beurt zal zijn. Want de definitie van een 'gek idee' is dat het idee anders is dan een idee van Wilders zelf. Enige nuance is wel op z'n plek; Wilders geeft aan dat hij eerst draagvlak moet krijgen om het snode plannetje uit te kunnen voeren. Volgens de peilingen van Maurice de Hond zit dat wel snor.

Het is een vreemd gevoel. Een Nederlandse politicus horen praten over deportatie en het gaat over mezelf! Ik weet niet precies wat ik heb misdaan, maar blijkbaar moet ik weg. Binnen de PVV, die zo hard vecht voor de vrijheid van meningsuiting, fantaseren de leden over mijn deportatie om wat ik denk, of ik het nu zeg of niet.

Ik leef in een land waarin mensen bereid zijn om daar hun stem aan te geven, dusdanig dat deze partij in de peilingen nu de grootste van Nederland is. Ik kan me dus afvragen of ik hier eigenlijk wel wil zijn. Maar ik ben een Nederlander, mijn familie zijn Nederlands, mijn roots liggen in Nederland. Ik hou van dit land, van de polders, zelfs van het weer.

Een slimme Moslimjongen is op zijn toekomst voorbereid! Dus ik ben al druk bezig met de voorbereidingen van mijn aanstaande deportatie. De grote vraag is echter: waar zullen ze mij dan heen sturen? Ik ben als Bekeerling '100% Made in Holland' dus echt sprake van 'terugsturen' is er niet. Hoe zal onze blonde held dit probleem oplossen?

Eén liedje krijg ik maar niet uit mijn hoofd en ik betrap mezelf erop dat ik het zachtjes zing als ik alleen ben.

"Is er leven op Pluto
Kun je dansen op de maan
Is er een plaats tussen de sterren
Waar ik heen kan gaan"

België? Nee, daar zit Filip de Winter al... Ik denk dat ik er nog maar eens een nachtje over slaap.